Sultan Brunei berkenan menerima menghadap Azmin

0
145
Paparan Twitter Azmin. - Foto Twitter @AzminAli

KUALA LUMPUR – Sultan Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah hari ini berkenan menerima menghadap Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali di Istana Nurul Iman di Bandar Seri Begawan, Brunei sempena Hari Keputeraan Baginda yang ke-73.

Mohamed Azmin memuat naik melalui Twitter gambar beliau mengadakan perbincangan dengan Sultan Brunei.


Loading…

Mohamed Azmin menyifatkan pertemuan dengan baginda sebagai produktif sambil melahirkan keyakinan bahawa hubungan erat antara Brunei dan Malaysia kekal utuh.

“Menjunjung kasih KDYMM Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam atas perkenan menerima patik menghadap sempena Hari Keputeraan Yang Ke-73. InsyaAllah, hubungan erat Brunei dan Malaysia kekal utuh dan membawa kemakmuran kepada semua rakyat,” kata Azmin.

“Ya ALLAH, lanjutkan usia Baginda Sultan, kekal qarar memerintah negara,” kata Mohamed Azmin yang hadir di Brunei bagi mewakili kerajaan Malaysia pada upacara sambutan keputeraan Baginda.

Melalui beberapa keping gambar yang dikongsikan, beliau bersama isteri, Datin Seri Shamshida Taharin turut menghadiri Majlis Istiadat Menghadap dan Mengurniakan Bintang-Bintang Kebesaran Negara Brunei Darussalam di Balai Singgahsana Indera Buana, Istana Nurul Iman.

Mereka berdua turut menyertai tetamu lain pada Majlis Istiadat Barisan Kehormatan yang berlangsung sempena hari keputeraan itu. – Bernama

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...
loading...

Sumbang seikhlas hati anda tanda sokongan kepada Berita Fakta dan Komprehensif kami. Bermula dengan hanya RM1, Sokong berita kami.Terima Kasih Rakyat Malaysia.