Dr M soal macam mana kalau Israel ambil alih Cambridge?

0
8482
Perdana Menteri Tun Dr Mahathir ketika berada di London untuk lawatan kerja selama tiga hari.

Respect is earned, kata Tun Mahathir.

Malaysia mengamalkan prinsip menghormati dua hala dan Israel jelas mencabuli hak kemanusiaan.


Loading…

Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad sebelum itu berucap sempena lawatannya ke Cambridge Union Society yang menjadi lokasi pertemuan persatuan debat paling tua di dunia.

Cambridge Union Society merupakan antara medan terbaik dunia dalam forum pertukaran idea serta seni perdebatan umum sejak 1815.

Dalam sesi soal jawab selepas berucap di Cambridge Union Society baru-baru ini, Tun Mahathir turut membidas dakwaan masyarakat antarabangsa bahawa penggunaan minyak kelapa sawit menjejaskan ekosistem alam semulajadi.

Tun Mahathir menyifatkan penilaian itu terhadap keputusan Malaysia untuk menggunakan minyak kelapa sawit sebagai tidak adil dan langsung tidak boleh diguna pakai. – Malaysian Update

Baca: Dakwa minyak kelapa sawit Malaysia jejas ekosistem alam, Tun M soal Di mana Robin Hood?

Baca: Negara Eropah diminta henti burukan kelapa sawit – Tun M


PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...
loading...