Azmin bidas Lokman, biar polis siasat bukan ‘cicak mengkarung’

0
535
Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin Ali

Cabaran ujian poligraf oleh Anggota Majlis (MT) Tertinggi Umno Lokman Noor Adam hari ini menerima kecaman oleh Menteri Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin Ali.

Mohamed Azmin yang menggelar Lokman sebagai “cicak mengkarung” mengecam cabaran Lokman tersebut dengan berkata bukan pemimpin Umno itu yang patut menentukan bagaimana penyiasatan patut dijalankan terhadap skandal video seks sejenis yang didakwa membabitkan dirinya.


Loading…

Mohamed Azmin yang ditemui selepas menghadiri majlis sambutan Aidilfitri Kementerian Hal Ehwal Ekonomi di Kuala Lumpur hari ini berkata Lokman cuba menentukan segalanya dalam kes tersebut.

“Ini masalah Umno, dia penyebar fitnah, dia nak jadi pendakwa, nak jadi penyiasat, hakim, dia nak menentukan segalanya,” kata Mohamed Azmin seperti dipetik Malaysiakini.

Mengulas lanjut Mohamed Azmin berkata beliau telah mengambil langkah undang-undang berdasarkan nasihat peguamnya, termasuk laporan qazaf yang dibuat kepada pihak berkuasa agama serta memberikan kerjasama terhadap siasatan polis.

“Saya telah mengambil beberapa langkah undang-undang atas nasihat peguam saya.

“Pertama telah melakukan laporan qazaf serta telah membuat laporan polis dan kita telah memberikan kerjasama terbaik pada mereka dan bukan cicak mengkarung seperti (Lokman) ini yang hendak menentukan proses siasatam, hasil siasatan, dan tindakan-tindakan seterusnya,” kata Mohamed Azmin.

Sebelum ini Haziq Abdullah Abdul Aziz yang merupakan Ketua Pemuda PKR (AMK) Santubong mengakui dirinya merupakan individu di dalam video lucah tersebut yang didakwanya bersama Mohamed Azmin.

Namun Mohamed Azmin telah berulang kali menafikan dakwaan itu dan berkata ianya tuduhan yang berniat jahat bertujuan untuk memusnahkan kerjaya politiknya.

“Ini adalah satu perbuatan kejam, fitnah yang jahat, cukup terancang yang didalangi orang tertentu,” katanya lagi.

Baca: Dituduh terlibat, Lokman Adam sedia jalani ujian poligrafPERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...