Header Ads

'Beliau sebenarnya adiwira rakyat Malaysia' - Chef Wan bela Tun Mahathir


Chef Selebriti terkenal, Chef Wan tidak peduli dengan cakap-cakap sesetengah pihak yang jelas tidak senang dengan pemerintahan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad malah sebaliknya berkata tokoh itu sebenarnya wajar disanjung kerana usahanya menyelamatkan negara daripada menjadi muflis.

“Nak cakap apa sekalipun, beliau sebenarnya adiwira rakyat Malaysia. Menyelamatkan negara ini daripada kebankrapan.

Loading...

“Satu perkara yang pasti untuk penggal ini adalah kita berjaya membuatkan kerajaan dulu hilang kuasa dan sekarang mereka menyalak siang dan malam,” tulis Chef Wan di Instagram.



View this post on Instagram

Hee hee Nak cakap apa sekali pun he is indeed our Msian Hero!Saving this country from bankruptcy!😂 Yes we might not have a perfect government to turn around so quickly our economy after what UMNO rule has done previously but indeed we are always better than having a corrupted government that steal everything from its rakyat that bring shame to orang2 Melayu, Agama dan Negara! Enough is enough! Now its time for all of us still be united as one new Malaysia, rebuilt our nation dan tebus maruah diri kita! Depa nak pakai baju hitam ke nak telanjang bogel pun kita peduli apa? We just walk away and dont even have a second look at them behind us as di akhirat nanti Allah sendiri akan hukum semua manusia yang menzalimi manusia yang lain pun. One thing for sure for this term we have make them loose their power and now they all must bark like a dog behind all those benches siang dan malam. Biap pi lah. Kita yang sayang kan negara as i do with all my heart would stand up against them and go work very hard ourselves and rebuilt this country economy semula! Paling tidak De.Wan 1958 yang mereka sibuk nak boycott hari ini mengaji kan hampir 45 rakyat malaysia dan some inmigrants to bring rezeki back to their family! Yes we dont waste time to bitch like them but kerja siang dan malam to proof to all Malaysian yes we can get up again and be a Tiger once more insyallah! Jangan la kita buang masa kita menyalak mcm anjing di tepi jalan itu naik motor ke hulu ke hilir mau pun membawang di kedai kopi mengata hal orang lain tetapi satu sen pun tak masuk pocket worst masuk duit haram di gaji kan oleh Umno untuk buat kerja2 yg buruk ini menzalimi orang lain. Even my Go shop make a huge profit to pay and keep so many staff on Astro every month dari di buang kerja! So dont come and tell me i didnt have the right to speak out for this country! Allah itu tak pendek kan rezeki kepada manusia2 yang mahu buat kebaikan di atas dunia ini. Those people need to know that in the end i am the one who has the last laugh mau pun our beloved Tun M and his Pakatan cabinet trying so hard with little money left to run this country! Tak payah la susah sikit merungut!
A post shared by chef wan (@_chefwan58) on


Chef Wan atau nama sebenarnya Redzuawan Ismail berkata situasi dalam negara sekarang lebih baik berbanding ketika diperintah kerajaan terdahulu yang korup.

“Ya kita mungkin tidak memiliki kerajaan yang sempurna, yang dapat membaik pulih ekonomi dengan cepat selepas pemerintahan Umno.

“Tetapi keadaan ini lebih baik daripada mempunyai kerajaan yang mengamalkan rasuah dan mencuri segala-gala daripada rakyat.

“Ia membawa malu kepada orang Melayu, agama dan negara,” katanya.

Beliau berkata lagi sekarang adalah masanya untuk rakyat Malaysia bersatu dan membina negara demi menebus maruah.

“Depa (mereka) nak pakai baju hitam ke nak telanjang bogel pun kita peduli apa?

“Kita akan lalu melepasi dan sedikit pun takkan pandang kali kedua pada mereka di akhirat nanti Allah sendiri akan hukum semua manusia yang menzalimi manusia yang lain pun.

“Biaq pi lah,” katanya.

Chef Wan dipercayai menujukan kenyataan tersebut kepada kempen Black 905 anjuran Anggota Majlis Tertinggi Umno, Lokman Adam.

“Kita yang sayang kan negara seperti saya dengan sepenuh hati akan bekerja lebih keras sendiri untuk membina semula ekonomi negara ini.

“Tak payah la susah sikit merungut!

“Janganlah kita buang masa menyalak macam anjing di tepi jalan naik motor ke hulu ke hilir membawang di kedai kopi mengata hal orang lain tapi satu sen pun tak masuk poket,” katanya lagi memetik portal Malaysiakini.



View this post on Instagram

Hee hee dok gelak pagi ni dapat mcm2 whatsapp entah siapa la yang creative mind ni kan. Yes manusia yang tak ada sifat timbang rasa, kesabaran dan tamak nak cepat senang padahal depa ini contribute nothing to this nation malahan kehidupan mereka ini kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang pun ramai. Let the government explained to them they real truth pun mereka tak akan peduli! Yang penting biar pun Negara berhutang janji hidup mereka2 tak susah! They are so stupid and selfish malahan dont care how the government is run janji hidup mereka mcm dahulu! Bila susah sekarang mcm di Fail dah tu mula lah marah balik pada kerajaan padahal orang yang mereka terus letak itu juga la yang menjahanam kan nasib mereka. Itu pun tak serik, makan hasutan boleh di paksa lagi mcm Cik Ani yg lurus bendul to pangkah mereka kononnya kita terhutang budi ada 13 ekar kelapa sawit! Mcm la kita dapat free tanah tu melain kan kita berusaha and paid for it almost 35 yrs to finally mendapat grant tanah dan lepas dari hutang kerajaan dan Felda. Manusia yang jenis tamak dan selfish ini memang ramai tidak boleh melalui kesusahan sedikit mula lah bersuara. Its like the government owe that to them to be spoon fed all the time. Masa ada boleh la. Masa tak ada tak kan la nak pi hutang duit bagi depa senang! Pi la kerja...minta la duit saraan dari anak2 mereka untuk membantu mak bapak mereka as i have done so for my own parent berpuluh tahun hi! Kita tak tadah tangan minta sedekah pun malahan berusaha cari rezeki yang halal untuk menyenang kan mak bapak kita di Felda tu. Yang anak2 Felda pulak buta ke biji mata tu jika mak bapak susah pi la berusaha cari kerja extra nak bantu emak bapak tu! I have gone through that experienced when i was young sampai cabut tinggal Felda waktu cuti Form 5 result by working in a Provision shop nama Ah Seng di Damansara Utama tu kukur kelapa dan cleaned up the kedai everyday staying at my uncle home disana. 3 bulan before result keluar dapat gaji rm250.00 rm200.00 tiap2 bulan saya sent back home to Sg Koyan dan rm50.00 buat duit makan tengah hari dan malam. Sometime tak cukup duit nak lunch makan biskut Ah Seng tu aja cicah kopi janji mlm ada duit makan.
A post shared by chef wan (@_chefwan58) on

Loading...