Header Ads

12 bulan tempoh singkat, kerajaan perlu lebih masa untuk laksanakan manifesto

foto sumber internet

ALOR SETAR - Dua belas bulan, merupakan satu tempoh yang sangat singkat untuk kerajaan Pakatan Harapan (PH) Kedah melaksanakan semua manifestonya, namun kerajaan negeri tidak pernah berhenti berusaha untuk menunaikan semua janji-janjinya demi kesenangan rakyat.

Loading...

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Tun Mahathir berkata, pihaknya sentiasa memikirkan apakah inisiatif atau program-program terbaik yang dapat dilaksanakan dalam tempoh singkat bagi meningkatkan taraf hidup rakyat di negeri itu.

"Saya dan rakan-rakan exco serta seluruh jentera kerajaan negeri faham bahawa yang penting sekarang ialah pertumbuhan ekonomi negeri, jika ekonomi rakyat dapat ditingkatkan, maka banyak masalah dapat diselesaikan.


"Tapi kita faham nak capai dan tingkatkan pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) isi rumah misalnya, ambil masa yang lama dan setahun adalah tempoh yang tidak cukup untuk lihat hasil usaha yang kita sudah lakukan dengan kerjasama kerajaan Pusat," katanya kepada pemberita dalam satu temu bual khas sempena setahun pentadbiran PH di Kedah, di kediaman rasminya di Sri Mentaloon di sini.

Beliau berkata, semua perancangan sedang dilaksanakan sedikit demi sedikit, tapi proses itu mengambil masa yang agak panjang dan kerajaan memohon agar rakyat memahami situasi berkenaan. - Bernama

Loading...