MB johor akan ditentukan oleh parti yang menang – PM

0
43

   Foto sumber internet


KUALA LUMPUR, 10 April — Pelantikan pemangku Menteri Besar Johor akan dilakukan secepat mungkin, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.


Katanya pada masa ini, terdapat beberapa senarai calon untuk jawatan itu, namun menegaskan ia akan mengambil sedikit masa.

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();“Kita nak tentukan calon. Ada beberapa calon kita nak pilih tetapi ia ambil masa sedikit, tetapi kita akan pilihnya secepat mungkin,” katanya selepas merasmikan Forum Kewangan Islam Kuala Lumpur 2019 (KLIFF 2019) di sini hari ini.


Semalam, Dr Mahathir memaklumkan bahawa Datuk Osman Sapian telah meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Johor.


Perdana Menteri berkata Osman menyerahkan dua surat peletakan jawatan itu kepadanya dalam satu pertemuan di Putrajaya dengan satu daripadanya kepada Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Sementara itu, ditanya pihak mana yang akan membuat keputusan berhubung pemilihan calon Menteri Besar Johor, Dr Mahathir berkata: “Ini adalah hal politik Tugas sekarang adalah kepada parti yang menang pilihan raya untuk menentukan siapa yang memimpin”. — Bernama

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...
loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here