Lelaki warga asing masukan duit ke dalam poket polis

0
61BALIK PULAU – Polis menahan seorang lelaki warga Myanmar berumur 38 tahun kerana disyaki cuba merasuah anggota polis yang mahu menyaman suspek kerana tidak memiliki lesen menunggang motosikal di pekan Kongsi, di sini hari ini.


Ketua Polis Daerah Barat Daya Superintendan A.A Anbalagan berkata, dalam kejadian pukul 10 pagi itu, anggota polis berkenaan menahan penunggang motosikal itu dan pemeriksaan mendapati lelaki yang merupakan pemegang kad Pesuruhjaya Bangsa-Bangsa Bersatu Bagi Pelarian (UNHCR) itu tidak memiliki lesen memandu.

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();“Semasa hendak mengeluarkan saman, lelaki itu telah memasukkan sejumlah wang ke dalam poket sebelah kanan polis berkenaan dan anggota tersebut telah menepis tangan suspek serta memberi amaran agar tidak memberi rasuah.


“Suspek tidak mengendahkannya walaupun anggota polis berkenaan telah memberi amaran sebanyak tiga kali kepada lelaki berkenaan sebelum membuat tangkapan ke atasnya,” katanya di sini malam ini.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Katanya, polis turut merampas wang tunai sebanyak RM50 yang cuba dirasuah kepada anggota polis berkenaan dan pihaknya menahan lelaki itu untuk siasatan lanjut.- Bernama

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here