Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Ahmad Jazlan Yaakob berkata, hasrat berkenaan sudah dinyatakan kepada Presiden UMNO, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi melalui satu memorandum yang disampaikan sebelum ini.

Loading...

"Badan Perhubungan UMNO Kelantan adalah antara yang terawal membuat ketetapan bukan sahaja menyokong malah mendesak agar penyatuan politik dilaksanakan.
"Kita memohon agar satu pakatan hendaklah disegerakan. Sekarang keadaan bangsa dan agama cukup terancam dan amat penting wujudnya penyatuan," katanya ketika berucap pada Majlis Makan Malam bersama Media di sini malam tadi.
Jelasnya, apa yang perlu dilakukan lagi adalah perundingan lanjut dan sesuatu perlu diputuskan oleh pucuk pimpinan parti.


Sementara itu, mengulas mengenai penghijrahan beberapa pimpinan UMNO Kelantan termasuklah ahli Parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapa Mohamed dan ahli Parlimen Tanah Merah, Datuk Seri Ikmal Hisham Abdul Aziz ke Parti Pribumi Bersatu Malaysia, Ahmad Jazlan menegaskan tindakan itu tidak akan melemahkan UMNO Kelantan. - Bernama