Header Ads

'Saya bantu dia, tapi dia caci saya' - Syed Saddiq


Syed Saddiq Syed Abdul Rahman hari ini melahirkan rasa kecewa dengan tuduhan seorang usahawan yang mendakwa telah 'ditipu' kementeriannya.

Loading...

Menteri Belia dan Sukan yang juga Ahli Parlimen Muar itu berkata niatnya hanyalah untuk membantu produk usahawan tempatan agar dapat memasuki rangkaian kedai serbaneka 7-Eleven, namun sebaliknya beliau pula dicaci.

Syed Saddiq berkata lagi beliau telah berusaha membawa produk-produk tempatan ke perhatian usahawan terkenal Tan Sri Vincent Tan termasuk produk milik usahawan muda yang mendakwa ditipu oleh pasukan kementeriannya.


“Saya lakukan semua bagi membantu dia. Sampai ke tahap jumpa pengendali utama 7-Eleven dan ucapkan terima kasih selepas ada penambahan produk anak muda ke rangkaian mereka, termasuk Hausboom.


“Pagi tadi, saya dimaklumkan salah seorang usahawan yang produknya masuk ke jemaah menteri, produknya yang saya promosikan kepada PM/DPM/Menteri termasuk dengan profil perniagaan dan produknya yang saya usaha untuk masuk rangkaian 7-Eleven dan yang lain, mencaci saya kerana tidak membantu dia,” tulis Syed Saddiq di media sosial miliknya.

Memetik Astro Awani, Syed Saddiq yang tidak mahu memanjangkan isu telah mengeluarkan arahan untuk membayar semula kos penajaan yang dikeluarkan usahawan berkenaan.


Sebelum ini, pemilik jenama Hausboom, Azri Zahier Azmi melalui akaun Facebooknya mendakwa KBS menjanjikan promosi produk termasuk di Instagram Syed Saddiq, namun tidak ditunaikan.


Loading...

No comments


Loading...