Header Ads

'Kita buat untuk produk kementerian, kerajaan' - Wan Azizah


KUALA LUMPUR - Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menjelaskan kerajaan tidak membuat promosi untuk produk swasta kecuali mengetengahkan produk keluaran kementerian dan kerajaan sahaja.

Loading...

“Kita tak buatkan untuk produk-produk swasta. Kita buat untuk produk kementerian, memang kita ada memberi sokongan untuk ketengahkan produk-produk kementerian sendiri dan produk kerajaan.

Namun YB Syed Saddiq (Menteri Belia dan Sukan) sudah beri jawapan dia nak tolong, kita pun nak tolong, macam saya pun kalau pergi luar negeri saya bawa kraftangan Malaysia... itu adalah promosi negara kita secara keseluruhan,” katanya kepada media selepas merasmikan Tasputra Perkim, pusat asuhan harian dan latihan untuk kanak-kanak kurang upaya, di sini hari ini.

Dr Wan Azizah diminta mengulas pendirian kerajaan terhadap menteri yang mempromosikan produk-produk tertentu.


Sebelum ini, Syed Saddiq melahirkan rasa kecewa dengan tuduhan seorang usahawan yang mendakwa telah 'ditipu' oleh kementeriannya.

Beliau berkata, niatnya hanyalah untuk membantu produk usahawan tempatan supaya dapat memasuki rangkaian kedai serbaneka 7-Eleven, namun sebaliknya beliau pula dicaci. 

- Bernama
Loading...

No comments


Loading...