Header Ads

Dua bulan tiada gaji, Safee Sali tinggalkan Perlis


KUALA LUMPUR — Persatuan Bola Sepak Perlis (PFA) menerima tamparan hebat apabila bekas penyerang skuad kebangsaan, Safee Sali memutuskan untuk meninggalkan skuad Singa Utara selepas dilaporkan tidak menerima gaji sejak dua bulan lepas.


Pemain berusia 35 tahun ini menerusi status terbaharu dalam laman Facebooknya menjelaskan keputusan tersebut terpaksa diambil selepas PFA gagal mengotakan janji untuk melunaskan tunggakan gaji yang telah berlarutan sejak beberapa bulan lepas.

Loading...
“Segala yang saya curahkan dengan ikhlas memang tidak ada maknanya bagi pihak pengurusan.Pemain dan staf kejurulatihan dah bagi yang terbaik samada dalam latihan mahupun dalam perlawanan.
“Sayang memang sayang tapi keputusan saya tekad demi memberi pengajaran kepada pengurusan yang tidak berperikemanusiaan dan tidak ada hati perut,” jelasnya dengan nada kecewa.
Bernama difahamkan bekas pasukannya iaitu Selangor dan pendatang baharu Liga Super, Petaling Jaya City FC berminat untuk mendapatkan khidmat Safee.
Beberapa pemain ternama termasuk beberapa bekas pemain kebangsaan yang menyertai skuad Singa Utara pada musim ini, difahamkan akan mengikuti jejak langkah Safee susulan kegagalan PFA menjelaskan tunggakan gaji yang membelenggu pasukan berkenaan.
Untuk rekod, Safee menyertai Perlis dengan kontrak setahun pada satu majlis yang diadakan di Bangi pada 18 Disember lepas. — Bernama
Loading...

Loading...