Header Ads

'UMNO sudah tiada masa depan, bubarkan segera' - Mohd AmarKOTA BHARU: PAS berpendapat UMNO sudah tidak mempunyai masa depan dalam politik negara ini dan mencadangkan parti itu dibubarkan segera.
Naib Presiden PAS, Datuk Mohd Amar Abdullah berkata, ini bukan kenyataan baharu PAS kerana sebelum ini beliau telah menyuarakan pendapatnya mengenai isu sama.

Loading...

“Ini bukanlah cadangan baharu. Saya telah mengulangi isu ini banyak kali dalam ceramah saya selepas pelbagai kemelut dalaman melanda parti UMNO.
“Secara logiknya apa lagi yang UMNO mampu tawarkan kepada rakyat. Parti itu sudah diberikan peluang selama 60 tahun.
“Jadi dari segi politik, masa depan UMNO sudah tiada dan sebab itu saya cadangkan ia dibubarkan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Letak Kerja dan Pelancaran Logo Pusat Belia Kelantan di Medan Usahawan Kota Bharu di sini, hari ini.
Mohd Amar mengulas pandangan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, menerusi satu temuramah ‘An Evening With Tuan Guru Abdul Hadi Awang’ di Dublin, Ireland baru-baru ini, yang menyifatkan UMNO sebagai bahtera yang telah bocor dan PAS tidak mungkin bergabung dengan parti itu.
Abdul Hadi dilaporkan berkata gabungan dengan parti sedemikian hanya akan menambahkan kesulitan.
Dalam perkembangan lain, Mohd Amar yang juga Timbalan Menteri Besar Kelantan berkata beliau mempunyai keyakinan yang optimis terhadap masa hadapan perjuangan PAS termasuk di Kelantan.

“Hari ini seluruh rakyat sudah melihat kelemahan parti UMNO. Pada masa yang sama, rakyat diberi peluang menilai segala janji Pakatan Harapan (PH) yang belum ditunaikan selain masalah dan kemelut dalaman gabungan parti dalam PH,” katanya.
-Berita harian

No comments


Loading...
loading...