Header Ads

Kehadiran Tok Pa dalam Bersatu mampu perkukuhkan parti, kata Mukhriz


ALOR SETAR - Keputusan Anggota Parlimen Jeli, Datuk Seri Mustapa Mohamed menyertai Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dilihat dapat membantu memperkukuh parti selain merangka hala tuju yang jelas kepada negara.

Timbalan Presiden Bersatu Datuk Seri Mukhriz Tun Dr Mahathir berkata bekas Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Kelantan itu dilihat sebagai satu aset yang membolehkan Bersatu memiliki 14 anggota Parlimen berbanding 13 orang sebelum ini.


Loading...
"Tindakannya menyerahkan borang ahli untuk sertai Bersatu sangat dialu-alukan dan saya sangat seronok saksikan kehadirannya dalam parti kerana seperti yang kita tahu dia sangat berwibawa dan sebagai Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri dahulu dia mempunyai prestasi cemerlang.

"Kita boleh jalinkan kerjasama kukuhkan parti, negeri dan negara. Buat masa ini kepimpinan Bersatu belum berbincang menyerahkan sebarang jawatan kepadanya tetapi apa yang pasti kita sangat nantikan aksi perbahasannya dalam Parlimen," katanya ketika menghadiri AOR Festival di Dataran Balai Besar di sini, hari ini.

Mukhriz yang juga Menteri Besar Kedah berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai keputusan Mustapa yang menyerahkan borang keahlian kepada Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad dalam satu majlis di Petaling Jaya, semalam.

Pada 18 September lalu, Mustapa mengumumkan keluar UMNO selepas lebih 40 tahun berkhidmat untuk parti itu.

Sementara itu, ketika ditanya sama ada terdapat kepimpinan tertinggi UMNO lain yang akan menyertai Bersatu, Mukhriz dengan berseloroh berkata: "kita tunggu dan lihat". - Bernama

Loading...