Tiga restoran nasi kandar diarah tutup

0
41GEORGE TOWN: Tiga restoran nasi kandar di Little India di sini diarahkan ditutup selama dua minggu kerana gagal mematuhi piawaian kebersihan dan kesihatan.


Arahan terhadap ketiga-tiga restoran itu di bawah Seksyen 11 Akta Makanan 1983 semasa pemeriksaan dijalankan, yang diketuai oleh Pengarah Kesihatan Pulau Pinang, Dr Wan Mansor Hamzah pada Khamis.

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();Kesemua restoran terbabit diarahkan ditutup serta-merta selepas ditemui tahi tikus dan lipas ditemui di premis mereka, selain peti sejuk yang kotor.


Manakala, di sebuah restoran didapati himpunan pinggan-pinggan kotor dijumpai dikumpulkan berdekatan dengan kawasan sampah.


Dr Mansor berkata, sekiranya kesemua restoran terbabit berjaya membuktikan premis mereka bersih dalam tempoh dua minggu, maka kebenaran akan diberikan untuk menyambung semula operasi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});Bagaimanapun katanya, arahan penutupan boleh dilanjutkan dengan tambahan dua minggu lagi sekiranya mereka gagal memenuhi syarat itu.

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here