Header Ads

Setahun Emma Menabung Beli Kereta Mewah Buat Bapa


KUALA LUMPUR – Pelakon Emma Maembong sanggup bekerja keras mengumpul wang untuk menghadiahkan sebuah kereta mewah sempena hari lahir ayahnya, Ismail Embong.

Emma atau Fatimah Rohani Ismail, 26, berkata dia sudah mengetahui keinginan ayahnya untuk memiliki kereta tersebut semenjak tahun lalu.

“Tahun lalu ayah ada naik kereta Mercedes milik kawan saya dan dia sangat suka dengan kereta itu. Tapi memikirkan harga agak mahal, ayah diam sahaja.

Loading...


“Sejak itu, saya nekad bekerja keras untuk kumpul duit. Sepatutnya hari lahir ayah bulan April lalu tapi ketika itu wan simpanan saya tak cukup lagi.


“Alhamdulillah selepas setahun menyimpan, saya dapat hadiahkan kereta itu kepada ayah,” kata Emma kepada mStar Online.

Emma ditemui di malam gala Anugerah Telenovela 2018 yang berlangsung di Plenary Hall Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), di sini pada Sabtu.

Sebelum ini, Emma ada memuat naik video kejutan menghadiahkan sebuah kereta mewah jenama Mercedes sempena hari lahir ayahnya di laman Instagram pada Jumaat.

Dalam pada itu, Emma terkejut apabila dinobatkan menjadi Ratu Telenovela Serba Dinamik di malam gala Anugerah Telenovela 2018 pada Sabtu.Menurutnya, dia tidak menyangka akan memenangi anugerah tersebut selama dua tahun berturut-turut.

“Saya hadir malam itu hanya untuk memberi sokongan. Tidak menjangka sebarang kemenangan pun.

“Lagipun saya fikir, tak kanlah juri nak pilih saya lagi tahun ini sebab tahun lalu dah menang. Tambahan pula, ada ramai lagi pelakon-pelakon yang hebat.

“Apa-apa pun saya nak ucapkan terima kasih kepada semua juri kerana memilih saya,” ujarnya.

Selain anugerah tersebut, pelakon drama Awak Suka Saya Tak ini juga meraih anugerah Pelakon Serba Dinamik dan Komited. – mStar Online


Loading...