Header Ads

Presiden PKR tugas berat Anwar


KUALA LUMPUR - Tawaran Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai calon Presiden ketika PKR sudah menjadi kerajaan adalah lebih sukar berbanding membina parti.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail berkata,mengisi tugas kemenangan jauh lebih berat daripada membina parti daripada kosong.

Loading...

Katanya, sekarang fasa mengisi kemenangan, itu akan memberikan impak besar bukan saja kepada PKR tetapi politik Malaysia secara keseluruhannya.

"Apabila Anwar tawar diri, PKR sudah jadi kerajaan. Mengisi kemenangan adalah jauh lebih berat daripada membina parti daripada kosong, sekarang fasa mengisi kemenangan," katanya ketika ditemui di Lobi Parlimen, hari ini.

Saifuddin yang juga Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) menyifatkan kedudukan kedudukan Anwar sebagai satu institusi.

Katanya, oleh itu, satu penghormatan yang selayaknya diberikan anggota parti, ialah memberikan dokongan dan sokongan itu tanpa ditandingi.

Beliau juga yakin, Timbalan Presiden PKR, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali tidak akan merebut jawatan itu dengan Anwar.


"Setakat pandangan peribadi saya mengenali beliau, Azmin akan berikan dokongan kuat kepada Anwar," katanya.

Sementara itu, beliau menyatakan untuk jawatan Ketua Umum PKR, jawatan itu akan dibincangkan semula keperluannya dalam parti.

No comments


Loading...