Header Ads

Ditemui mati terduduk

ANGGOTA polis mengangkat mayat lelaki warga Korea Selatan yang ditemui dalam bilik di sebuah rumah di Batu 2 1/2, Jalan Tuaran, Kota Kinabalu. FOTO Ihsan PDRM

LELAKI warga Korea Selatan ditemui mati di rumah di Batu 2 1/2, Jalan Tuaran, Kota Kinabalu, ekoran bau busuk dari bilik rumah terbabit, semalam.

Loading...

Mayat Moon Sok Jin, 46, ditemui pembantu rumahnya dalam keadaan terduduk di tepi almari serta tidak berbaju dan hanya memakai seluar panjang pada 8 pagi.

Difahamkan, pembantu rumah melihat majikannya kali terakhir pada Jumaat lalu dan dalam keadaan sihat.

Pembantu rumah itu dikatakan hanya datang ke rumah majikannya dua hari dalam seminggu dan dia datang semula pada hari kejadian untuk bekerja seperti biasa.

Ketika mengemas, wanita itu hairan kerana menghidu bau busuk dari arah bilik mangsa dan terkejut apabila mendapati majikannya terduduk di tepi almari dalam keadaan tidak bernyawa.

Difahamkan, lelaki terbabit tinggal di rumah itu bersama isteri dan dua anaknya, namun mereka telah pulang ke Korea Selatan, dua minggu lalu.


Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner M Chandra, berkata pihaknya menerima panggilan pada 9.44 pagi daripada orang awam melalui talian kecemasan 999.

"Hasil pemeriksaan awal mendapati tiada sebarang kesan luka pada tubuh lelaki terbabit dan mayat dihantar ke Hospital Queen Elizabeth untuk bedah siasat," katanya sambil menambah kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

-mymetro

No comments


Loading...