Header Ads

Azmin Ali Saman Blogger Toyol of Selangor


PUTRAJAYA - Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali mengambil tindakan undang-undang terhadap pemilik blog Toyol of Selangor susulan fitnah yang mendakwa kononnya beliau menyimpan RM300 juta di luar negara.

Setiausaha Akhbarnya, Mohd Hassanal Bolqiah Mohd Yusoff dalam satu kenyataan berkata, Azmin telah meminta pasukan guaman memfailkan permohonan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi mengenal pasti identiti pemilik blog tersebut untuk tindakan susulan, lapor Sinar Harian.


Loading...

“Tindakan undang-undang itu bertujuan menghentikan penyebaran fitnah yang secara sengaja berniat jahat untuk menggugat kewibawaan dan integriti Menteri Hal Ehwal Ekonomi.

“Azmin sangat kecewa dengan sikap media yang melaporkan fitnah jahat tersebut daripada sumber yang sama sekali tidak berwibawa justeru terperangkap dalam gejala ‘gutter politics,” katanya.

Bekas Menteri Besar Selangor itu telah meminta peguamnya untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas pemilik blog Toyol of Selangor dan mana-mana paparan yang mengulangi fitnah dalam blog tersebut di media sosial dan portal.

No comments


Loading...