Header Ads

Anwar: 'Ada Hikmah Juga Saya Bukan PM Sekarang'


Ketua Umum Pakatan Harapan, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui beliau terlepas daripada mengalas tugas berat untuk memperbetulkan segala yang ditinggalkan kerajaan BN terdahulu.

Katanya, segala proses peralihan kerajaan baru yang diusahakan oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad memberi keuntungan kepada dirinya.

Loading...


“Ada hikmahnya juga saya bukan perdana menteri sekarang kerana tugasnya sangat mencabar, terpaksa bertempur hadapi kekuatan lama, rasuah besar, seluruh sistem kena betulkan, pegawai kerajaan, badan kehakiman, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

“Itu tugas berat, saya terlepas, kerja saya sokong sahaja. Kalau Dr Mahathir berhasil dalam proses peralihan ini, ia menguntungkan saya juga, tidak merugikan,” katanya ketika diwawancara dalam segmen Terus Terang yang disiarkan menerusi Facebook Invoke Malaysia hari ini.

Mengikut perancangan Pakatan Harapan yang menumbangkan BN pada pilihan raya umum 9 Mei lalu, Anwar bakal menggantikan Dr Mahathir sebagai perdana menteri kelapan.

- Malaysiakini

No comments


Loading...