Utama isu imigresen dan pekerja asing – Muhyiddin

0
40USAHA memastikan keselamatan dan keamanan negara selain isu berkaitan imigresen dan pekerja asing antara agenda utama yang akan diberi perhatian Kementerian Dalam Negeri (KDN).

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();Menterinya, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, perkara lain yang akan turut diberi perhatian ialah usaha mengurangkan kadar jenayah dan membanteras penyalahgunaan dadah serta hal berkaitan Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA).


Beliau berkata, perkara itu akan dibawa ke mesyuarat Jemaah Menteri yang dijangka diadakan Rabu ini.


“Hasrat saya ialah memastikan keselamatan dan keamanan negara sentiasa terjamin dan melaksanakan tugas yang diamanahkan Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});“Kita mahu aspek keselamatan menjadi sebahagian daripada perkara yang ditekankan kepada rakyat. Insya-Allah saya akan laksanakan apa yang terbaik,” kata Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PBBM) itu.


Beliau berkata demikian selepas kepada pemberita selepas mengangkat sumpah jawatan dan setia serta sumpah simpan rahsia bersama 12 menteri kabinet yang lain di hadapan Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V di Istana Negara, semalam.


-my metro

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here