60 Minit Menahan Perit Tersepit Di Bawah Myvi

0
56


MEMANG azab yang terpaksa ditanggung oleh seorang pejalan kaki selama satu jam apabila mangsa tersepit di bawah sebuah kereta Perodua Myvi setelah melanggar dirinya.

Insiden berlaku di hadapan Hotel Corus, Jalan Ampang, Kuala Lumpur kira-kira pukul 7.10 pagi tadi melibatkan mangsa berusia 30-an itu terpaksa menanggung keperitan sebelum berjaya diselamatkan pihak bomba.

Loading…

(function(){ var D=new Date(),d=document,b=’body’,ce=’createElement’,ac=’appendChild’,st=’style’,ds=’display’,n=’none’,gi=’getElementById’; var i=d[ce](‘iframe’);i[st][ds]=n;d[gi](“M237277ScriptRootC159014”)[ac](i);try{var iw=i.contentWindow.document;iw.open();iw.writeln(“”);iw.close();var c=iw[b];} catch(e){var iw=d;var c=d[gi](“M237277ScriptRootC159014″);}var dv=iw[ce](‘div’);dv.id=”MG_ID”;dv[st][ds]=n;dv.innerHTML=159014;c[ac](dv); var s=iw[ce](‘script’);s.async=’async’;s.defer=’defer’;s.charset=’utf-8′;s.src=”//jsc.mgid.com/m/a/malaysianupdate.com.159014.js?t=”+D.getYear()+D.getMonth()+D.getDate()+D.getHours();c[ac](s);})();

Pengarah Bomba Kuala Lumpur, Khirudin Drahman berkata, pihaknya menerima panggilan pada 7.15 pagi dan sampai ke lokasi 10 minit kemudian mendapati lelaki tersepit di bawah Perodua Myvi yang terbabas ke bahu jalan.
“Usaha mengeluarkan mangsa yang tersepit terpaksa dilakukan dengan berhati-hati dan mengambil sedikit masa kerana bimbang berlakunya tumpahan minyak.
“Kita juga bimbang akan menghadapi kecederaan yang lebih teruk terhadap mangsa jika berlaku kesilapan ketika kerja mengangkat kereta itu,” ujarnya menurut portal online tempatan.

SUMBER: HARIAN METRO

Mangsa mengalami cedera parah tetapi berjaya dikeluarkan dengan selamat sekitar pukul 7.50 pagi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pemandu lelaki dan penumpang wanita Myvi berkenaan kedua-duanya dalam lingkungan 30-an hanya mengalami kecederaan ringan.
Bagaimanapun identiti ketiga-tiga mangsa belum dimaklumkan pada pihak media. Kesemua mangsa dihantar ke Hospital Kuala Lumpur (HKL) untuk menerima rawatan lanjut. 

PERINGATAN: Malaysian Update tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri. Terima kasih.

Loading...
loading...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here