Header Ads

[Video] Tergamak Belasah Ibu Sendiri


BEIJING: Seorang anak layak digelar ‘si tanggang’ kerana bukan sahaja tergamak memukul ibunya, malah lebih kejam turut menampar mangsa secara bertubi-tubi.

Kejadian berkenaan berlaku di sebuah rumah di bandar Chande, China selepas suspek dikatakan tidak tahan dengan sikap degil ibunya yang sering menyepahkan rumah.

Menerusi rakaman video yang kini tular di laman Weibo, lelaki terbabit yang dikenali sebagai Peng dilihat menarik dan menyepak kepala ibunya berkali-kali, biarpun pada mulanya wanita itu tidak melawan.

Loading...


Mangsa yang dikenali sabagai Zhang, 90, kemudian cuba mengasaknya dengan memberi tendangan namun ia nyata tidak menghentikan perbuatan suspek.

Susulan tersebarnya video rakaman, Peng telah ditahan polis dan dia turut mengaku menyerang ibunya kira-kira jam 11 pagi pada 22 Mac lalu.

Menurutnya, ibunya sering membuatkannya marah kerana gemar ‘menghilangkan diri’ dengan bersembunyi di dalam rumah itu memaksanya membuang masa mencarinya.


Peng berkata, ibunya juga sering menyepahkan rumah walaupun sudah berulang kali ditegur secara baik dan pada hari kejadian dia hilang sabar menyebabkannya memukul wanita itu.

Insiden itu turut mencetuskan kemarahan netizen tempatan sehingga terdapat laporan yang mengatakan segelintir pihak ingin ‘bersemuka’ dengan Peng bagi memberikannya pengajaran atas perbuatannya.

-MYNEWSHUB.CC

No comments


Loading...
loading...