Header Ads

AMANAH Tak Amanah, Kata Azmin


Pengerusi Pakatan Harapan (HARAPAN) Selangor Datuk Seri Mohamed Azmin Ali menempelak AMANAH kerana 'berbohong' dengan mengatakan jawatankuasa rundingan kerusi untuk negeri itu masih belum lagi dibentuk.
Beliau berkata jawatankuasa itu telah bertemu sebanyak empat kali dan 80 peratus kerusi telah diputuskan.
"AMANAH berbohong...AMANAH tidak mengatakan yang benar, AMANAH tidak amanah.

Loading...
"Bolehkah AMANAH paling kurang memberitahu orang ramai duduk perkara yang sebenarnya? Kita telah bertemu sebanyak empat kali?" Kata beliau ketika ditemui selepas merasmikan sebuah masjid baru di Taman Tun Teja, Rawang tengahari ini.


Azmin membuat bidasan ini selepas ditanya sama ada jawatankuasa khas rundingan kerusi HARAPAN yang diumumkan Dr Mahathir Mohamad itu telah bertemu atau tidak.
Bagaimanapun, Azmin berkata tidak akan ada suatu jawatankuasa khas.
"Biar saya jelaskan...Kami telah bertemu sebanyak empat kali untuk berbincang bukan sahaja pembahagian kerusi tetapi isu-isu lain berkaitan dengan PRU14. 


Sudah tentu rundingan kerusi merupakan antara isu utama yang dibincangkan dalam jawatankuasa tersebut.
"Malangnya kami masih belum mencapai persetujuan di kalangan empat parti ini.
"Tetapi sekarang terdapat permintaan, daripada menamakan jawatankuasa pilihanraya negeri Selangor, mereka mahukan ia untuk memfokuskan kepada rundingan kerusi.
"(Jadi) mereka menamakannya sebagai 'jawatankuasa rundingan kerusi'. Anggota yang sama, anggota parti yang sama, parti yang sama," jelas beliau.
- Malaysiakini

No comments


Loading...