Header Ads

Tun M Urut Dada Sebelum Beri Ucapan Terpaksa Pulang Awal Sebab Tak Sihat


PENDANG - Tahap kesihatan yang kurang baik menyebabkan Pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad terpaksa meninggalkan majlis ceramah perdana Pakatan Harapan Parlimen Pendang yang diadakan di Kampung Bukit Jambul, malam ini.

Menurut laporan Sinar Harian, sebelum dijemput memberikan ucapan Mahathir kelihatan beberapa kali mengurut dadanya membuktikan beliau kurang sihat.

Di dalam ucapan, Mahathir tetap bertegas meminta rakyat menyokong pakatan harapan dan menolak BN meskipun suaranya agak perlahan.

Loading...


"Saya sangat berharap rakyat bijak memilih untuk PRU 14 ini bagi memastikan gejala rasuah yang berleluasa dalam kalangan pemerintahan kerajaan kini dapat dibersihkan," katanya.

Katanya, beliau berasa bangga dengan kewujudan Pakatan Harapan kini kerana sentiasa bersatu hati dalam mengecapi sesuatu keputusan.

"Jika dulu ada dalam kalangan pemimpin parti dalam Pakatan Harapan ini musuh ketat saya, tapi kini kami duduk bersama bagi menumbangkan BN dan semua ini adalah untuk rakyat," katanya.

Beliau berkata, Pakatan Harapan kini akan berusaha untuk membantu rakyat yang kini terbeban dengan pelbagai kos sara hidup dan juga cukai.


"Jika mereka masih berkuasa selepas PRU 14 saya yakin lebih banyak cukai yang bakal diperkenalkan oleh Najib.

"Saya yakin orang Pendang tak bodoh dan bijak memilih serta menilai siapa yang layak menjadi pemimpin negara," katanya.

No comments


Loading...