Header Ads

Terima Kasih, Tapi Saya Tak Minat Kerusi Gombak, Kata Dr Mahathir


PENGERUSI Bersatu Dr Mahathir Mohamad tidak berminat dengan kerusi yang ditawarkan Ahli Parlimen Gombak Mohamed Azmin Ali untuk ditandingi calon perdana menteri Pakatan Harapan (PH) itu pada Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Dr Mahathir berkata, beliau tidak terfikir untuk bertanding di Parlimen Gombak, sebaliknya hanya memilih antara kerusi Parlimen Langkawi, Kubang Pasu dan Putrajaya.

"Terima kasih banyak tetapi saya sudah buat keputusan di antara tiga kerusi ini.

"Kita belum bincang kerusi di mana. Pilihan saya ialah di Langkawi atau pun Kubang Pasu dan Putrajaya, saya belum terfikir mengenai Gombak lagi," kata Dr Mahathir kepada pemberita selepas perasmian Bahagian Bersatu Setiawangsa, di Keramat, malam tadi.

Loading...

Sementara itu pengarah Pilihan Raya PKR, Nurul Izzah Anwar memuji niat Azmin namun mengatakan terdapat proses perundingan antara parti dan pertimbangan antara parti.

"Sebagai tentera, tiada tempat duduk yang benar-benar milik mana-mana daripada kita," katanya kepada The Malaysian Insight.

Beliau bagaimanapun berkata tawaran Azmin itu menunjukkan perpaduan dan pengorbanan memang mengharukan.

Katanya sekiranya terdapat keperluan untuk itu, ia akan dibincangkan secara tertutup.

Azmin melalui laman Twitternya sebelum ini menawarkan kerusi Parlimen Gombak untuk ditandingi Dr Mahathir sekiranya dipersetujui oleh PKR.

No comments


Loading...