Header Ads

"Lepas Peluk Dia, Tangan Rasa Lencun Ingat Air Mata Rupanya Darah", Ibu Terkejut Bucu Besi Tajam Tempat Duduk Kereta Cucuk Kepala Anak


Anak-anak yang sedang leka bermain dan terlalu bergerak aktif cenderung mengalami kecederaan.  Berikan perlindungan daripada benda tajam dan bahaya didalam rumah seperti menyimpan pisau, garfu, gunting dalam laci yang dikunci serta alatan lain yang diperbuat daripada kaca agar disimpan jauh dari jari-jemari mereka yang mungil itu.

Loading...


Pun begitu, kita juga tak dapat mengelakkan daripada kejadian yang tidak diingini berlaku.  Perkongsian daripada Nadila Mohamad ini sedikit sebanyak membuka mata kita untuk mengambil langkah berjaga-jaga disetiap situasi dimana sahaja.  Ini kerana tanpa kita sedar sebenarnya risiko ada disekeliling kita, cuma sebagai ibu bapa tidak apa-apa untuk menjadi sedikit paranoid bagi melindungi anak kecil ini.  Mari ikuti perkongsian Nadila ini agar kita lebih berhati-hati.




Dulu farrel yg kena besi nim tp syukur Alhamdulillah farrel takde sampai jd macam nim just benjol dan luka biasa je myb kepala dia lebih kebal dari deQna tp skang deQna plak kena cuma tuhla tak sangka ingatkan tiada apa-apa lepas angkat dan peluk dia dan masa tu tak tahu plak dia jatuh kena besi nim...lepas peluk tiba-tiba tgn rase lencun...ingat air mata dia...dalam samar-samar lampu jln ternampk kaler merah...jantung nim macam seolah kena renjatan...cepat-cepat bukak lampu kete...apa lagik Allah je tahu panic nye aku time tu...ye la tak pernah jd macam nim kat anak-anak...nim pestime darah lencun macam nim habis tudung dan baju dan kedua belah tapak tgn dgn darah deQna...bila bukak lampu seat belakang terkejut tgk darah yg terpercik dan besi seat belakang yg nina kena tu...masyaAllah tajam yaAllah...time nim mmg tak benti aku ngs...deQna dah stop nangis pon aku still nangis sbb terkilan dalam hati kenapalah aku biar je anak-anak bergurau dan bermain atas kete...yela siapa sangka kan nak jd camni




syukur time nim kami dekat sgt ngan HSNZ so terus ke kecemasan...Alhamdulillah mmg pantas org spital HSNZ wat keje...lebih kurang sejam lebih semua setel...dan Alhamdulillah syukur sgt lepas xtray semua sujud syukur aku bila doktor kata takde kecederaan yg serius dan anak aku tak perlu warded...masa nim Allah je tahu perasaan seorang ibu spt aku...seolah nyawa dapat semula 


Pasnim aku kena bringat dah...bahaya betul besi seat nim...lebih lebih lagi aku yg ada anak-anak kecik nim...benda nim nampak simple tp sebenarnya bahaya dalam tidak sedar...sape yg ada kete tu careful la terutama yg ada anak-anak kecik yg superb duperb hyperactive macam anak-anak aku nim...kalau tarik seat belakang sampai habis tu make sure lindung la dgn apa-apa bucu besi kat kaki seat tu...ye la malang tak berbau kan 

Mekasih semua yg dah mendoakan deQna...syukur Alhamdulillah deQna dah active macam biasa...tak rupa macam org sakit pun sampai doc sdirik cakap deQna nim mmg hyper tak reti apa itu erti sakit..kalau kita org dewasa mahu dah pengsan .

No comments

Loading...