Header Ads

'Sarjan Faiz' Ajak Kawin, Kebas Barang Kemas


NUR Syaminn Nabila Mohd Shapawi, 17, gadis dilarikan lelaki menyamar ‘Sarjan Faiz’ ingin melupakan kejadian malang menimpanya itu.

Katanya, dia menganggap kejadian itu ketentuan dan episod hitam enggan dilaluinya lagi pada masa depan.

Ketika dihubungi, pelajar itu memaklumkan dia dalam fasa memulihkan semangat dan menumpukan perhatian terhadap pelajaran.


Loading...

“Yang lepas biarlah berlalu, saya tidak mahu lagi bercakap soal itu. Apa yang penting dia (suspek) sudah ditangkap,” kata pelajar tingkatan lima itu.

Anak sulung daripada empat beradik itu memaklumkan, selama kira-kira tiga hari ‘ditawan’, suspek mengajaknya berkahwin.

Bagaimanapun, katanya, ajakan itu ditolak manakala gelang dan rantai emas miliknya diambil ‘Sarjan Faiz’.

Katanya, dia akan memulakan persekolahan minggu depan kerana mendapat cuti sakit daripada Hospital Kuala Lipis, Lipis, iaitu tempat dia dihantar untuk pemeriksaan selepas ditemui di stesen bas di Raub, pada 29 Disember tahun lalu.

Sementara itu, ibunya Wan Maziah Wan Mat, 38, berkata keluarganya bersyukur apabila suspek sudah ditahan polis sekali gus menyelesaikan kes berkenaan.

“Alhamdulillah...lega orang jahat itu dah ditahan. Saya akan lebih berhati-hati berdepan orang tidak dikenali,” katanya.

Ibu kepada empat anak itu, berkata Nur Syaminn akan dipanggil sekali lagi polis untuk membantu siasatan sama ada esok atau lusa.

- Harian Metro

No comments

Loading...