Header Ads

Pakatan Harapan Adalah Pakatan Yang Tiada Harapan


SHAH ALAM - Pakatan Harapan (Harapan) boleh disifatkan sebagai pakatan yang tiada harapan.

Menurut Ketua Penerangan Wanita Umno, Datuk Rosni Zahari, ia memandangkan pakatan itu sehingga kini masih belum berjaya meraih persetujuan daripada semua pihak dalam pemilihan Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai calon Perdana Menteri Harapan.

"Harapan sebenarnya masih kelabu, keliru dan tak jelas hala tuju, mereka hanya pandai berjanji manis, tetapi bila sudah berjaya, mereka tak tunaikan apa yang mereka janjikan.


Loading...

"Kami BN tidak janjikan bulan dan bintang, kami hanya janjikan apa yang kami mampu, tetapi kita yakin apa yang dijanjikan pasti akan ditunaikan," katanya kepada Sinar Online, hari ini.

Harapan mengumumkan Mahathir sebagai calon Perdana Menteri jika gabungan parti itu menang pada PRU14 akan datang.

Pengumuman itu dibaca Ketua Setiusaha Harapan, Datuk Saifuddin Abdullah dalam pengumuman khas pada Konvensyen Pakatan Harapan 2018 minggu lalu.
Menyifatkan bekas perdana menteri itu sebagai seorang pemimpin lidah bercabang, Rosni berkata, Mahathir sengaja menimbulkan isu perkauman untuk memperoleh sokongan.

"Mahathir tidak akan berjaya menjadi pemerintah, dulu (ketika 22 tahun memegang pemerintahan) beliau cakap lain, sekarang beliau cakap lain.

"Apa yang dilakukan Mahathir hanyalah demi kepentingan diri dan keluarganya," katanya lagi.

- Sinar Harian

No comments

Loading...