Header Ads

Lantik Dr Mahathir Untuk Bela Nasib Rakyat Dan Bina Semula Negara


SHAH ALAM - Pelantikan Pengerusi Pakatan Harapan (Harapan), Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai perdana menteri adalah hasrat Harapan untuk membela nasib rakyat dan membina semula negara yang menjadi agenda utama Harapan.

Ahli Jawatankuasa (AJK) Parti Amanah Negara (Amanah) Bahagian Kota Raja, Mohd Azmi Jusoh berkata, Harapan bukan ketiadaan calon lain sebaliknya melihat peranan dan pengaruh beliau yang cukup tinggi dalam membangunkan semula negara yang dihancurkan Umno/BN di bawah pentadbiran Datuk Seri Mohd Najib Razak.

“Harapan ramai calon muda berwibawa namun biarlah permulaan ini kita angkat Mahathir sebelum disusuli dengan calon-calon lain bagi jawatan perdana menteri.


Loading...

“Pengaruh beliau masih kuat termasuk dalam kakitangan kerajaan, kita yakin sokongan kakitangan kerajaan, swasta dan rakyat tidak berbelah bahagi untuk beliau,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berkenaan tindakan Harapan melantik Mahathir sebagai perdana menteri menunjukkan Harapan ketiadaan pemimpin yang berwibawa.

Pada masa sama, menurutnya, fasa ke-2 politik Mahathir dilihat lebih ikhlas dan jujur ketika berjuang bersama pemimpin Harapan yang membawa misi untuk menyelamatkan negara.

“Pengalaman beliau berada dalam pembangkang sekarang cukup berbeza 100 peratus kerana kejujuran dan keikhlasan membela rakyat iaitu untuk membina semula negara yang menjadi agenda utama Harapan kini.

“Pelbagai usaha dan cara dimainkan BN bagi mencalarkan imej Mahathir namun gagal,” katanya.

Mohd Azmi yang juga Pegawai Khas kepada Ahli Parlimen Kota Raja, Dr Siti Mariah Mahmud berkata, banyak keputusan dalam mesyuarat bersama pemimpin Harapan kini adalah keputusan bersama dan menariknya apabila Mahathir mendengar kesemua pandangan meskipun kadang-kadang keputusan itu daripada ahli mesyuarat.

“Kami melihat Perdana Menteri Ke-4 itu tiada kepentingan peribadi dan kami hargai pengalaman selain pengaruh masyarakat Felda sendiri telah sinonim dengannya berbanding Mohd Najib.

“Perkara inilah yang meresahkan Umno/BN dan Pas yang memberi gambaran negatif dengan pelantikan ini,” katanya.

- Sinar Harian

No comments

Loading...
loading...