Header Ads

Kelibat Dr M Jadi Sensasi Di Pasar Malam Putrajaya


Tun Dr Mahathir Mohamad mungkin dianggap 'musuh' kerajaan namun nampaknya dia masih merupakan watak popular di sekitar kawasan pentadbiran negara, Putrajaya.

Beberapa peniaga dan pengunjung awal di pasar malam di Presint 2 bergilir-gilir mengambil kesempatan bersalaman dengan Dr Mahathir dan berswafoto dengan bekas perdana menteri itu hari ini.

Calon perdana menteri Pakatan Harapan (HARAPAN) itu berada di sana untuk beramah mesra dengan rakyat.


Loading...

Putrajaya yang merupakan ilham Dr Mahathir merupakan salah satu daripada tiga parlimen yang dipertimbangkan beliau untuk bertanding dalam pilihan raya umum ke-14.

Penduduk Putrajaya kebanyakannya merupakan pegawai kerajaan, golongan yang sering dianggap pro-BN.

Beberapa individu yang kelihatan seperti memakai kad keselamatan pejabat kementerian selain ada yang memakai seragam jururawat merupakan antara yang mengambil kesempatan mengabadikan swafoto bersama Dr mahathir.

Semasa bersalaman dengan orang ramai, seorang wanita melaungkan "Hidup PM baru" yang dipercayai merujuk kepada langkah HARAPAN menamakan Dr M sebagai calon perdana menteri.Sementara itu seorang penjual ikan berjenaka dengan pengerusi HARAPAN itu bahawa ikannya daripada Sekinchan tapi bukan ikan Jamal.

Dipercayai dia merujuk kepada Ketua Umno Sekinchan Datuk Seri Jamal Mohd Yunos, yang pernah menjadi sensasi dengan gimik-gimiknya mempertahankan Umno.

Sebelum pulang, Dr Mahathir sempat membeli ikan daripada peniaga itu yang menurutnya akan digoreng di rumah.

Selain Putrajaya, Dr Mahathir juga mempertimbangkan untuk bertanding di Langkawi dan bekas kawasan parlimennya di Kubang Pasu.


- Malaysiakini

No comments

Loading...