Header Ads

100 Anggota BERSATU Klang Umum Keluar Parti


Kira-kira 100 anggota Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) Klang termasuk daripada sayap Pemudanya bertindak keluar parti dan menyertai Umno selepas mendakwa hilang keyakinan terhadap pucuk pimpinan parti dan Pakatan Harapan.

Kumpulan itu yang diwakili Pembantu Wakil Pendaftaran Keahlian BERSATU Klang Mohd Hazwan Zulkifly menyerahkan borang keanggotaan Umno kepada Ketua Umno Klang Datuk Nasarruddin M. Zin di Bangunan Umno Klang, di Pelabuhan Klang hari ini.

Mengulas tindakan mereka kepada pemberita kemudian, Mohd Hazwan mendakwa mereka, termasuk beberapa individu yang memegang jawatan Exco Pemuda, muak dengan permainan politik pemimpin BERSATU yang mementingkan diri dan kroni.

Loading...

"Kami yang keluar BERSATU ini merupakan penggerak parti yang bertanggungjawab dalam menjalankan kerja-kerja parti, dengan ini BERSATU Klang telah lumpuh,” dakwanya.

Menurutnya kegagalan kerajaan negeri Selangor yang diterajui Parti Keadilan Rakyat menangani isu-isu rakyat seperti air, sampah dan rumah mampu milik turut membuktikan pakatan pembangkang belum bersedia memimpin kerajaan persekutuan.

Sementara itu, Nasarruddin berkata pintu Umno Klang sentiasa terbuka dan mengalu-alukan sesiapa sahaja yang mahu berkhidmat untuk rakyat menyertai Umno.

Katanya hanya Umno dan Barisan Nasional sentiasa komited untuk berkhidmat kepada rakyat. -Bernama

No comments

Loading...