Header Ads

[10 FOTO] Program 'Walkabout' Tun M Dapat Sambutan Hebat Penduduk Langkawi

Tun Dr Mahathir Mohamad dalam program 'Walkabout' di pasar malam Padang Matsirat. - Foto: PPBM Langkawi

LANGKAWI - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad begitu sinonim dengan pulau Langkawi, malah sering menjadikan Pulau Langkawi sebagai destinasi pilihan percutian beliau dan isterinya, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.

Petang ini Tun Dr Mahathir serta isterinya, Tun Dr Siti Hasmah bersama-sama penduduk Langkawi dalam program “Walkabout” yang diadakan di sekitar Pasar Malam Padang Matsirat.


Loading...

Kelihatan Warga Langkawi nampaknya tidak melepaskan peluang keemasan tersebut untuk bergambar bersama negarawan berusia 92 tahun itu.

Turut kelihatan pelancong warga asing yang juga tidak melepaskan peluang untuk bergambar bersama.

Memetik laporan Sinar Harian, Ketua Penerangan Pemuda Bersatu Bahagian Langkawi, Amar Pared Mahamud berkata walaupun bimbang akan kesihatan Mahathir, berikutan program agak padat sepanjang empat hari beliau di sini, namun Mahathir kelihatan sihat untuk bertemu penduduk Langkawi.

“Antara program yang diatur, walkabout dan BBQ bersama penduduk Kampung Ewa. Mereka yang tidak sempat jumpa Mahathir, masih ada peluang di program perjumpaan dan minum pagi di Pasar Awam Kelibang, esok,” katanya.

Ketua Bahagian Langkawi itu yang dilantik sebulat suara sebagai Pengerusi Pakatan Harapan Langkawi akan mempengerusikan beberapa mesyuarat sempena kunjungan ke pulau itu. – Malaysian Update

No comments

Loading...